Четвер, 06.02.2025, 18:08
Вітаю Вас Гість | RSS

Твори на підмогу!

Збірник творів

Головна » Статті

Чи шкідлива мікрохвильовка та приготована в ній їжа?

Начебто дуже швидко, що зручно, та до необхідної температури розігріте... При розігріві їжа прогрівається наскрізь, в той час як на сковорідці ззовні вже все підгоріло, а всередині - холодне... Якщо мікрохвильова піч така зручна, чому у нас вона з'явилася тільки з розвалом Союзу? Адже вчені вермахту придумали її ще в Другу світову. Чи не завдає мікрохвильовка шкоди для організму?

При визначенні шкідливості треба звертати увагу на обидві сторони цього питання. По-перше, чи є шкода від неї, як від приладу-випромінювача, по-друге, чи шкідлива їжа з мікрохвильовки. З кожною новою моделлю в описі приладу звертається увага на покращений захист від випромінювань з боку стінок та дверей мікрохвильовки, прилад взагалі не можна включати при відкритих дверцятах. Для особливо полохливих варто підкреслити й той факт, що випромінювання в мікрохвильовці не радіаційне, а поки маловивчене електромагнітне.

А ось при відповіді на питання, чи шкідливо готувати в мікрохвильовці їжу, треба звернути увагу на деякі особливості її приготування. Відбувається руйнування міжмолекулярних зв'язків, а в деяких продуктах й руйнування молекул (наприклад, в моркві та брокколі). Утворюються вільні радикали, а вже як вони себе поведуть відомо одному Богу. Вони можуть з'єднуватися з атомами різних клітин та викликати при цьому діабет, онкологічні захворювання, а при взаємодії з ДНК впливати на спадковість. Крім того, задайте собі питання, коли прочитаєте результати наступного дослідження: як реагуватиме організм на їжу з мікрохвильовки: різне насіння поливали різної водою, в результаті ні одне насіння, полите водою з мікрохвильовки, не зійшло. Вчені ще в тридцятих роках 20-ого століття довели шкідливий вплив мікрохвиль на організм людини. Практичні ж американці, вкравши ідею у німців, поставили мікрохвильовку на службу приготування " швидкої їжі ". Коли ринки відкрилися, мікрохвильовки хлинули й до нас, хоча в радянський час були під забороною.

Чи шкідлива мікрохвильовка для розігріву їжі ? Через короткочасність процесу ризик негативного впливу невеликий. Крім того, нас приваблює швидкість цього процесу (прийшов з роботи, переодягнувся, а вечеря вже тепла). Тільки робити це потрібно в спеціальному посуді. Через це не беріть на вокзалах біляші та чебуреки. Адже вони самі по собі небезпечні, та ще й розігрівалися в одноразовому пластиковому посуді, яка в СВЧ - променях випускає токсини.
шкыдлива мыкрохвильовка,
Переглядів: 1199 | Теги: побутова техніка, мікрохвильові печі, здоров'я людини, опромінення

Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Меню сайту
Пошук